Home Up Site map


Home > Stuff > Lowlands > 2003

Lowlands 2003 in de kranten

ANP
maandag 1 september 2003
Volkskrant - AD - NRC - Parool - Metro - Sp!ts - ANP

Vetgedrukt = (deels) gezien
Festival Lowlands 2003 vooral 'minder'


BIDDINGHUIZEN (ANP) - Festival Lowlands in het Flevolandse Biddinghuizen stond dit jaar vooral voor 'minder'. Het driedaagse festival was voor het eerst sinds jaren niet uitverkocht, telde minder grote namen, was niet zo nat als vorig jaar en ook niet zo heet als in 2001.

Lowlands 2003 gaat volgens festivaldirecteur Erik van Eerdenburg de geschiedenis in als de rustigste aflevering ooit. Hij had graag populaire bands als Linkin Park, Coldplay en the White Stripes op het podium gehad, maar om diverse redenen lukte dat niet. De charme van het festival is de veelzijdigheid, benadrukt hij nog eens.

De Lowlands-directeur vindt dat de toeschouwers absoluut geen klagen hadden over de programmering. ,,Op papier was het veelbelovend en naar mijn mening hebben we dat waargemaakt. Al heb je altijd enkele tegenvallers'', erkent hij. Het lagere aantal bezoekers had als voordeel dat de tent zelfs bij publiekstrekker Live niet overvol raakte.

Uiteindelijk bleef ongeveer een zesde deel van de 60.000 beschikbare kaarten niet verkocht. Bij de kassa's kwamen slechts een paar honderd laatkomers opdagen. Organisator Mojo Concerts vermoedt dat financiŽle motieven veel bezoekers thuishielden.

Naar de top van deze pagina