Home Up Previous Next Site map


Home > Stuff > Lowlands > 2011

AcidoAmigo's Lowlands 2011 Foto's
pagina 1 - pagina 2 - pagina 3 - pagina 4 - pagina 5 - pagina 6


Klik op een foto voor een afbeelding @ 1280x960


061 062
Voorman Will Rendle van Will and the People had er zin in. Lima, zaterdag 16:30: Nationaal Jeugd Jazz Orkest o.l.v. Benjamin Herman


063 064
Benjamin Herman is altijd goed voor een uiterst dansbaar jazzfeestje, zoals hij met zijn New Cool Collective al eerder bewezen heeft op Lowlands. Het NJJO was nog niet eerder op Lowlands geweest en de heren en dames, alleen onder de 21, maakten een geslaagd debuut.


065 066
Het Jeugdorkest kreeg versterking van Reinier Baas op gitaar en Maarten Hogenhuis op sax. Natuurlijk mochten verschillende leden een solootje doen, waarbij ze zichtbaar onder de indruk waren van het enthousiasme van het publiek. Ze stonden dit jaar ook op North Sea Jazz, maar "de energie op Lowlands is totaal anders dan op een jazzfestival; een heel bijzondere ervaring", aldus n van de leden.


067 068
Het publiek vond in ieder geval het prachtig en beloonde de blozende jonge talenten met luid gejuich - tot tevredenheid van bandleider Benjamin Herman :-) Eerder had ik de beginselen van kunst uit piepschuimen blokjes gezien en hier is een hele wand al klaar. Nou ja, klaar... iedereen was vrij om de blokjes eruit te peuteren en ert iets anders van te maken.


069 070
Dt zijn nou "mega-pixels"! Dit merkwaardige tafereel is het gevolg van Guerilla Gardening, waarbij bijvoorbeeld in steden "spontaan" stukjes tuin aangelegd worden. Op Lowlands kon je o.a. aan de gang met deze zonnebloemen...


071 072
Shrek, compleet met oortjes.


073 074
Alpha, zaterdag 20:15: Selah Sue Ook deze dame, de 21-jarige Vlaamse Sanne Putseys, heb ik dit jaar op North Sea Jazz gezien. Lekkere muziek, goed optreden, al zou ik het fijn vinden als ik haar wat beter zou kunnen verstaan... Door haar bewust niet-vloeiende manier van zingen is dat wat lastig, terwijl ze af en toe wel liet horen dat ze ook cht kan zingen. Maar ja, het is de combinatie van haar stem, stijl, voorkomen en energie die haar bijzonder maakt.


075 076
Omdat ik nog een stukje wilde zien van La Boutique Fantastique ben ik voor het eind aan de wandel gegaan. Ook buiten de tent is het echter prima te volgen. Lima, zaterdag 20:00: La Boutique Fantastique


077 078
Het eerste deel van het optreden schijnt niet geweldig te zijn geweest, maar ik heb de laatste paar nummers meegepakt en dat was best een fijn dansfeestje; wederom jazzy. Een flink gezelschap! Het schijnt dat Benjamin Herman ook nog meegetoeterd heeft, dat is mij echter geheel ontgaan :-P


079 080
Lima, zaterdag 21:50: Swing Zazou
In de recensie wordt het dit bandje een beetje afgekraakt als zijnde voor de liefhebbers van Caro Emerald, maar laat ik daar nou juist een liefhebber van zijn... :-)
Oude jazz - met klarinet en viool - in een lekker dansbaar jasje, ik vond het heerlijk! :-)


081 082
Bekerkunst.


083 084
Leuk meisje in kneuterige caravan verkocht zelfgemaakte tosti's die zo lekker waren dat ik na de eerste er meteen nog n ben gaan halen. Terug bij het Kleien op Eigen Risico: er wordt inmiddels aan de toekomstige top van de toren gekleid - met een hamer, dat wel.


085 086
Kaasheld en Poephoofd, die in het verleden figureerden in maffe LTV-filmpjes, waren ook weer van de partij.


087 088
Dit blijft een gaaf gezicht, 's-avonds.


089 090
Zaterdagavond in de Groove Tube, die overigens verhuisd was van het midden naar de zijkant van Cape Lowlands. Er was ook eindelijk een andere geluidsinstallatie, eentje die wl bas produceert :-) DJ's in de India.
Previous Next

Naar de top van deze pagina