Home Up Previous Next Site map


Home > Stuff > Lowlands > 2011

AcidoAmigo's Lowlands 2011 Foto's
pagina 1 - pagina 2 - pagina 3 - pagina 4 - pagina 5 - pagina 6


Klik op een foto voor een afbeelding @ 1280x960


031 032
Om 12 uur gaat het Alpha-terrein open... Toiletten, barren ťn hambo-tenten zijn dan nog aangenaam rustig, dus grijp je kans!


033 034
Altijd leuk: de enorme, galmend lege Alpha tent :-) Deze Lowlanders beginnen de dag met een saunaatje en wachten op het bootje dat ze Lake Lowlands zal overzetten.


035 036
Dit drijvende gevaarte is het nieuwe LLowLab, een laboratorium annex showroom over duurzame en milieuvriendelijke technologie. Hier wordt uiteengezet welke duurzame en milieuvriendelijke technologieŽn men wil gaan toepassen op Lowlands...


037 038
...en hier wanneer de verschillende fasen gerealiseerd zouden moeten worden. Wilde je daar allemaal niet op wachten, dan kon je hier alvast een bijdrage leveren door je milieubelastend geproduceerde onderbroek (!) inruilen voor eentje die CO2-neutraal en zonder kinderarbeid geproduceerd is. Je werd wel geacht je eigen onderbroek eerst zelf even te wassen in de tobbe...


039 040
CHARLIE Demonstratie van interactieve LED-verlichting. De units konden in allerlei vormen aan elkaar geklikt worden maar eerlijk gezegd ontging het diepere nut ervan mij een beetje ;-)


041 042
De DrinkWaterBar, waarbij energie, smaak en kleur (natuurlijk natuurlijk) aan water werden toegevoegd. Het toevoegen van de energie gebeurt op de voorgrond. Als je een eigen bekertje had kon je proeven (was lekker). Er werden namelijk - geheel in stijl - geen bekertjes uitgegeven, alleen hergebruikt...


043 044
Demo van diverse manieren om stoffen uit afvalwater te halen. Poep is namelijk Goud, zo werd er verkondigd en bij hoge nood kon je hier zelf duurzaam poepen...


045 046
Poep je rijk, poep duurzaam :-) Ook interessant, al heeft het weinig met Lowlands te maken: een energie-neutrale brug.


047 048
De energie die vrijkomt bij het laten zakken van het brugdek wordt opgeslagen en hergebruikt bij het openen van de brug. Omdat er in korte tijd veel energie opgeslagen dan wel onttrokken moet worden, wordt voor de opslag geen gebruik gemaakt van accu's maar van condensatoren. Compleet met werkende maquette. Altijd leuk als er iets gaat bewegen nadat je op een knopje hebt gedrukt! :-)


049 050
Met behulp van Duplo-blokken waar verschillende prijskaartjes aan hingen kon je proberen zo goedkoop mogelijke brug te bouwen over een gat tussen twee tafels. De brug moest aan een serie eisen voldoen en je kon met je ontwerp/creatie punten halen op verschillende gebieden. Dit is nou Urban Mining.


051 052
Hier werd gedemonstreerd hoe je een telefoon kunt slopen... ...en er een reeks aan herbruikbare materialen uit kunt halen.


053 054
Voorraad was er genoeg! Bij deze lieftallige laborante kon je je DNA laten extracten uit wat speeksel. De volgende dag kon je dan jouw eigen geÔsoleerde DNA ophalen, verpakt in een hangertje.


055 056
Panoramafoto van Charlie, Alpha en Lake Lowlands, genomen vanaf de bovenverdieping van het LLowLab. Het pendelbootje naar de sauna.


057 058
De markt was dit keer ingericht als een winkelstraat, compleet met lantaarnpalen. Erg leuk. Lima, zaterdag 14:50: Will and the People


059 060
Leuke band met maffe zanger die een hele fijne dansbare en zomerse mix van reggae en (lome) ska maakte. Geslaagd optreden, goeie start van de zaterdag, lekker staan swingen :-) Een zomers feestje, er werd zelfs gecrowdsurft!
Previous Next

Naar de top van deze pagina