Home Up Previous Next Site map


Home > Stuff > Lowlands > 2010

AcidoAmigo's Lowlands 2010 Foto's
pagina 1 - pagina 2 - pagina 3 - pagina 4


Klik op een foto voor een afbeelding @ 1280x960


091 092
Gelukspoppetjes. Lots of 'em! De mooie totempalentent bij de restaurants op Planet Paradise.


093 094
Lima, zondag 13:00: The Low Anthem. Een wat onverzorgd aandoend viertal uit Rhode Island. Alle vier zijn het multi-instrumentalisten (hier op zingende zaag) die voornamelijk breekbare country-achtige liedjes brachten.


095 096
Indrukwekkende vierstemmige zang, erg knap. Ademloos luisterend publiek. Sowieso kunnen ze erg goed zingen. Jammer dat de presentatie niet je van het was. De twee heren rechts zagen er ronduit ranzig uit, en bij de dame kon er geen lachje van af. Alleen de man links had er zichtbaar plezier in, vooral als hij mocht drummen. Het hele podium stond vol met muziekinstrumenten... 


097 098
Bravo. zondag 14:00: Staff Benda Bilili. De handjes gaan in de lucht voor een band bestaande uit daklozen en invaliden uit Congo. Ik was aangenaam verrast door de zeer Afrikaanse sound met superdansbare ritmes. Mannen in rolstoelen en op krukken, maar swingen dat het deed! Van mij mogen ze volgend jaar terugkomen. Het enige minpuntje: met enkele blazers erbij was het geluid compleet geweest.


099 100
Dakloze op de Nico Starlight Boulevard - wie dat dan ook mag zijn ;-) Lima, zondag 14:45: Kalio Gayo. Nederlands folk-achtig bandje. Banjo en accordeon maakten het erg aanstekelijk en lekker dansbaar.


101 102
Hilarisch straattheater van een werkelijk briljante eenvoud. Deze twee heren stonden quasi-onopvallend op het pad een 'discussie' te houden, elk met een met water gevuld gietertje in de hand. Iedere keer als ze in hun gesprek een handgebaar maakten spoot er een straal water naar de nietsvermoedende Lowlanders die voorbij kwamen wandelen.

Het was werkelijk kostelijk om de reactie van de mensen te zien die onverwacht met water bespoten werden. Kijk maar naar de gezichten van de mensen op de achtergrond...

Het werd zelfs interactief straattheater toen iemand achter hun rug het plantje wegsnaaide, tot verbijstering van de heren. Het werd netjes weer teruggezet, ook achter hun rug, tot grote hilariteit van het publiek. Hoogtepuntje van het festival, wat hebben we gelachen!103 104
Geen Lowlands zonder pannenkoek, dus ook LL 2010 niet! Traditiegetrouw op zondagmiddag. Ondanks de verontrustende voorspellingen en de dreigende wolkenmassa's is het de hele zondag, op vijf minuten na, droog gebleven! Lowlands mazzelt weer eens met het enige echt mooie weekend in augustus :-)


105 106
? De... ja wat is het eigenlijk... had nu meer weg van een gigantische bliksemafleider. Als dat maar goed gaat... 


107 108
X-Ray, zondag 17:30: Dorian Concept. Multiplayer Pac-Man - geloof ik.


109 110
Spelen op het speelplein. Lima, zondag 18:15: Andra Generationen. Zweedse balkanband (jawel) die er, ondanks de niet helemaal gevulde tent, een lekker feestje van maakte en daar zichtbaar van genoot.


111 112
Leuk: De bandleider ging de dansvloer op om daar een potje te blazen. Later zou de tweede saxofonist zich bij hem voegen. Genietend van het meezingende publiek :-)


113 114
Artieste (zie polsbandje) filmt artiest. Rond half acht viel de enige regen van het festival, vandaar de poncho's.


115 116
Lima, zondag 20:00: Figli di Madre Ignota. Achtkoppige Italiaanse feestband, die er meteen vanaf het eerste nummer voluit tegenaan ging. Wat een feest! Partyyy!! Terwijl er in de diverse tenten nog tot in de kleine uurtjes doorgefeest zou worden, zat het festival er voor mij helaas al weer op.


117
Dus is het tijd om naar de uitgang te gaan na wederom een gezellig en geslaagd Lowlands. Volgend jaar weer? Hell yeah! :-D 
Previous Next

Naar de top van deze pagina