Home Up Previous Next Site map


Home > Stuff > Lowlands > 2010

AcidoAmigo's Lowlands 2010 Foto's
pagina 1 - pagina 2 - pagina 3 - pagina 4


Klik op een foto voor een afbeelding @ 1280x960


061 062
De T'ai Chi werd begeleid door live muziek. Typische Lowlands-gekkigheid: Langeafstands-Lingo... Met een verrekijker turen naar iemand die in de boom zit achter de rode vlag.


063 064
Lima, zaterdag 11:30: LLowgenda, met diverse sprekers zoals Erben Wennemars en deze Generaal Van Uhm, Opperbevelhebber der Nederlandse Strijdkrachten. Deze hoogste baas van het Nederlandse leger had al snel de lachers op zijn hand met de droge constatering dat er "Artiest" op zijn polsbandje staat :-D Zoolands. Het is me niet 100% duidelijk geworden wat hier nu precies gebeurde... Op de voorgrond zit in ieder geval een aap die met handen én voeten aan het tekenen is, af en toe aan zijn leuter krabbend.


065 066
Lima, zaterdag 13:00: Jessica Hoop . De wat verlegen aandoende dame links, die de tweede stem verzorgde, was van een ontwapenende schoonheid. Toen zij er eenmaal bij kwam, werd het muzikaal ook interessanter, met prachtige meerstemmige zang. Alpha, zaterdag 14:45: Typhoon & New Cool Collective. NCC is een geweldige band die altijd goed is voor een feestje. Dat werd het ook, al was het meer een hiphop-feestje met NCC in de begeleidende rol.


067 068
Het enige nummer wat NCC alleen speelde (deze foto) was wat ongelukkig gekozen met een heftige gitaarsolo die niet erg aansloeg naar mijn idee. Ze hadden beter één van hun ultra-swingende jazzy nummers kunnen spelen. Het publiek kwam duidelijk voor Typhoon en zijn rappende maatjes, die de boel flink op zijn kop zetten. Weggevlucht bij Lima, waar het Diablo Swing Orchestra een gruwelijke combinatie van metal en opera aan het uitbraken was, kwam ik tot mijn vreugde deze mobiele disco weer tegen. 


069 070
Hier worden nog échte singletjes gedraaid. Ik wed dat het gros van de Lowlanders nog nooit zo'n ding in handen heeft gehad... Het publiek werd getrakteerd op heerlijke vooroorlogse Rhythm & Blues, Twist en aanverwante swingplaatjes uit de oude doos. Wat een genot! 


071 072
Hier is Old Skool technologie aan het werk. In het kader van het thema "Wanna PLLay?" was er een speelpleintje aangelegd waar je o.a. kon stoepkrijten en touwtjespringen.


073 074
Na een opvallend rustige vrijdag, hadden de dames van de massage zowel zaterdag als zondag de hele dag letterlijk de handen vol. Lima, zaterdag 18:15: Vieux Farka Touré. Lekker Afrikaanse klanken in de vorm van Mali-blues, compleet met het zo kenmerkende nasale stemgeluid.


075 076
De Tripperval. 's-Avonds werden de bollen in hypnotiserende kleuren en patronen verlicht, iets waar de trippers steevast aan bleven plakken, aldus een artikeltje in the Daily Paradise... Iedereen maakt zijn eigen Lowlands, maar wat mij betreft was Lima weer the place to be voor de leuke, verrassende en swingende bandjes.


077 078
De zon gaat onder en Lowlands maakt zich op voor nog een nacht feesten. Binnen in Zooland (zie boven): Knutselvreugd...


079 080
Je kon je er ook als Lownivore laten fotograferen in een kooi compleet met botten en een (houten) homp vlees. Onmisbaar: verkoop van aanwijsstokjes in diverse soorten en maten, compleet met verhelderende demonstratievideo.


081 082
Lima, zaterdag 21:45: La Pegatina. Deze zevenkoppige Spaanse feestband zette de boel flink op zijn kop! Olé!


083 084
X-Ray, zaterdag 00:30: Actress. Dansbaar! Grooven in de Tube.


085 086
Bar. India, zaterdag vanaf 23:00: Lowlands Rave. Alles was goed, als het maar 'raven' was. Ik heb zelfs James Brown is Dead en The Dominator voorbij horen komen...


087 088
Lima, zaterdag vanaf 23:00: Global cLIMAx: Oost-Europa/Azië. Lekker feesten op vage maar o zo aanstekelijke muziekjes uit obscure landen. Hoppa! Zondagochtend. Brakheid slaat toe na twee warme en vermoeiende - maar leuke - dagen.


089 090
Hier kon je een light coaching krijgen. Bij de merchandise op Planet Paradise.
Previous Next

Naar de top van deze pagina