Home Up Previous Next Site map


Home > Stuff > Lowlands > 2009

AcidoAmigo's Lowlands 2009 Foto's
pagina 1 - pagina 2 - pagina 3 - pagina 4


Klik op een foto voor een afbeelding @ 1280x960


091 092
Dit jonge drietal (Kitty, Daisy & Lewis, hier op zang, drum en gitaar) trakteerde de nietsvermoedende Lowlanders op een fraai staaltje pure Rockabilly. Leuk om te horen en bijzonder swingend! Het zijn alledrie multi-instrumentalisten. Ze wisselden dan ook zo'n beetje na elk nummer van positie, rol en/of instrument. Alleen de bassiste bleef haar bas trouw ;-)


093 094
Het enige minpuntje vond ik het gebrek aan contact met het publiek en de indruk dat ze er niet echt plezier in hadden. Aan de presentatie valt dus nog wat te sleutelen, maar de muziek was uitstekend; bijzonder knap! Van de economische crisis was op Lowlands weinig te merken, behalve dan dat er op lege bekertjes werd gejaagd als nooit tevoren. Ik heb meerdere, vaak jonge, bezoekers zelfs de afvalbakken zien afstruinen. Daarbij gewapend met een plastic tas om alle bekertjes in te vervoeren en 's-avonds een zaklamp, al dan niet op het voorhoofd...


095 096
Daar is-ie weer :-) Op weg naar een volgende stopplaats. Vorig jaar nieuw en kennelijk een succes: Vant Land met oer-Hollandse maaltijden zoals stamppot.


097 098
CD-winkel. X-Ray.


099 100
De enige plek op heel Lowlands waar je uit glas kunt drinken: De Grolsch Beugelbar. 'Emergency Refreshment' door Coca-Cola. Het is mij niet helemaal helder wat hier gebeurde maar het werd door het personeel van de massagetentjes bij de Lima niet echt serieus genomen ;-)


101 102
Straattheater. Het lijkt me duidelijk wat hier gaat gebeuren...


103 104
Je blijft je, zelfs na 14 jaar, verbazen over wat mensen allemaal meeslepen naar Lowlands :-D X-Ray, zondag 18:30: Audion (live). Super! Heerlijke live technoset waarop ik stevig met de voetjes van de vloer ben gegaan!


105 106
Grolsch, zondag 21:00: Grace Jones. Wow. Helaas was mijn plek in de tent niet geschikt om foto's te maken, dus beter dan dit werd het wat dat aangaat niet. Wat het optreden betreft: Bij-zon-der indrukwekkend. De recentie van de VPRO geeft wat dat betreft een goed beeld. Ze begon inderdaad 20 minuten te laat (21:20, en niet 22:20 zoals vermeld in de recentie) maar zette daarnba een show neer die dat heeeel snel deed vergeten. Superstrak geluid, superstrakke performance en een superstrak lijf. Strakker dan dit wordt het niet! :-D


107 108
Goede zaak: Muntenautomaten! Slechte zaak: Te veel automaten die alleen bankbiljetten (!) accepteren, te weinig voor PIN. Die verhouding moet echt flink anders volgend jaar. Cape Lowlands.


109 110
Helaas voor mij tijd om afscheid te nemen... ...dus voor de laatste keer (dit jaar!) onder de schoorstenen door...


111
Bye-Bye! Tot volgend jaar! :-)
Previous Next

Naar de top van deze pagina