Home Up Previous Next Site map


Home > Stuff > Lowlands > 2009

AcidoAmigo's Lowlands 2009 Foto's
pagina 1 - pagina 2 - pagina 3 - pagina 4


Klik op een foto voor een afbeelding @ 1280x960


061 062
Alle nieuwsgierigen moesten zich opstellen in een enkele rij - hier werd streng op toegezien door wachters in hersenkleurige uniformen. Nog een rij, dit keer voor het telefoonoplaadpunt. Het loont best wel om eens een reserve-accu voor je telefoon te kopen.... Die van mij heeft het overigens het hele weekend uitgehouden.


063 064
Gitta masseert. Weer een maffe videogame, dit keer YouCube. Zeg maar Tetris afgewisseld met Blokkendoos. In de blokken zaten contacten waar aan werd afgelezen of de stuntelende Lowlanders de juiste blokkenformatie hadden neergezet. Dat alles werd begeleid door een bijzonder blij muziekje... Erg leuk om naar te kijken!


065 066
Lowlands 2009 is gezegend met werkelijk perfect festivalweer. Het is droog gebleven (na donderdag), flink wat zon maar ook af en toe een wolkje, lekker warm maar niet drukkend, altijd een lekker windje en 's-nachts aangenaam koel zodat het lekker slapen is. Overdag werd het, zeker op zondag, knap warm - goede zaken voor de ijsverkopers dus! Straattheater.


067 068
Zaterdagmiddag. Prachig weer, Lowlands in volle gang. In de Hemelpoort.


069 070
Alpha, zaterdag 20:00: Kyteman's Hiphop Orkest zorgt voor een bomvol podium. Wel leuk maar niet helemaal mijn smaak. Het enorme orkest klonk een beetje als een brei van geluid, maar dat kan ook te maken hebben met mijn niet geweldige standpunt. Het was namelijk druk in de Alpha!


071 072
Ze maakten er een wervelende show van, maar ik kon niet het hele optreden zien vanwege Basement Jaxx. Grolsch, zaterdag 21:00: Basement Jaxx. Een dik uur lang swingen geblazen!


073 074
De tent stond tot achterin toe vol. Feestje! Lima, zaterdag 22:00: Benjamin Herman 4tet. Nog meer feest! Deze oprichter van New Cool Collective constateerde tevreden dat Lowlands niet vies is van een goed potje jazz. Gelukkig niet!


075 076
Ik heb het hele optreden staan dansen, het was heerlijk. Vooral de baslijnen... Swingen! Later kwamen als gast zowaar Simon Ún Kypski de gelederen versterken. Die voegden een scheut electronica aan het geheel toe hetgeen een zeer dansbare mix opleverde. Nog meer gasten: Twee meisjes met heeeeele grote.... toeters :-) Deze twee dames kwam op hun baritonsax een potje mee blazen. Poeaaaaap! Na het laatste nummer heeft het publiek zeker tien minuten staan schreeuwen en stampen om een toegift. Helaas zat dat er niet in vanwege de grote hoeveelheid spullen op het podium die opgeruimd moesten worden :-( Volgend jaar weer a.u.b.!


077 078
Zaterdagnacht: "Global cLIMAx" DJ's in de Lima - een dansend oerwoud.


079 080
VJ's in de X-Ray met een werkende monitor op hun hoofd! Ik heb de foto zonder flits moeten nemen om dat zichtbaar te maken, vandaar de onscherpte. Die gast wilde maar niet even stil blijven staan :-P Lowlands 2009 by night.


081 082
Zondagochtend. Ontbijten bij de massagetentjes van Gitta. Merchandise.


083 084
Het blijft een bijzondere ervaring om een geheel lege Alpha tent binnen te wandelen. Man, wat is dat ding groot... De zonneweiden aan weerszijden van de Alpha begonnen al vol te lopen. Het zou een prachtige zomerdag worden.


085 086
Alpha, Zondag 13:00: Collie Buddz. Reggae... sort of ;-) Je kon hier jouw aandeel in de CO2 belasting van het festival laten neutraliseren: Zeroing yourself.


087 088
Zoals gezegd: Een prachtige zomerdag! Dit is een wereldprimeur: Een aggregaat, aangedreven door waterstof. Het is het eerste en enige exemplaar in de wereld, gebouwd door het Nederlandse Bredenoord. Het is een prototype dat slechts 100 testuren op de teller had staan. Dit was de eerste keer dat-ie daarwerkelijk dienst deed: de tent links ervan werd ermee gevoed.


089 090
Even een praatje gemaakt met de meneer van Bredenoord. Erg interessant. Van binnen ziet het er nogal anders uit dan een dieselaggregaat. Dat blauwe ding is wat de stroom opwekt, en daar bij enkel water uitstoot. Economisch rendabel is-ie nog niet, maar de eerste stap is gezet. Ook moet het prototype nog verder ontwikkeld worden om 'n compacter te maken, maar voorlopig waren ze allang blij dat-ie het deed! Lima, zondag 14:40: Kitty, Daisy & Lewis.
Previous Next

Naar de top van deze pagina