Home Up Site map


Home > Stuff > Lowlands > 2006

Lowlands 2006 in de kranten

Algemeen Dagblad
maandag 21 augustus 2006
Volkskrant - AD - NRC - Parool - ANP
Iggy Pop: de overtreffende trap van rock-'n-roll

BIDDINGHUIZEN - Het begon vrijdag zo goed met zonnebaden rond de festivaltenten. Het eindigde zondag in een ongekend waterballet, compleet met volgelopen kaplaarzen, in het gras vastgezogen gympies en vooral heel veel modder. Voor sommige van de laaggelegen podia ontstonden grote plassen, maar alle optredens gingen door.

Op de campings kwamen grasvelden blank te staan. Ondanks drijvende slaapzakken en doorweekte outfits bleef de sfeer echter gemoedelijk.

Problemen ontstonden er pas toen bezoekers probeerden per auto de drassige parkeervelden te verlaten. De organisatie zette 15 tractoren in om gestrande festivalgangers te redden.

Ondanks een verregende zondag bleef de uitverkochte 14e editie van Lowlands drie dagen boeiend. Bubblegum-popfan Stefan Raatgever en punkrockadept Marc Roos zetten hun hoogte- én dieptepunten op een rij.

Top 5

1. Razorlight

Dé doorbraak van Lowlands. Is Johnny Borrell nu de nieuwe Jim Morrison of de tweede Mick Jagger? Hopelijk het laatste: want we zien de van charisma overlopende frontman op z'n 93ste graag nog op het podium.

2. Scissor Sisters

Schaamteloos goed. De Scissor Sisters maken van camp, overdreven nichterigheid, moddervette dansbeats en een hysterische lichtshow een onweerstaanbaar geheel. Zelden zo'n blije menigte gezien.

3. Muse

Gestileerde bombast voor wie de regen de hele zondag wist te doorstaan. Waardige afsluiter door de enige échte wereldact van Lowlands.

4. Anouk

Niét op Pinkpop, wel op Lowlands. Misschien niet logisch, maar als Anouk wil is ze ook in een buurthuis op Terschelling van internationaal niveau. Een tikje onpersoonlijk, maar zonder zwakke momenten.

5. Iggy & The Stooges

Bijna 60 maar zo beweeglijk als een dansende kleuter in een regenplas. Iggy Pop zien is een belevenis. Wie hem in een vier maten te strakke spijkerbroek een geluidsbox ziet berijden vraagt zich af hoe deze rock-'n-roll-junk ooit het bejaardentehuis haalt.


Krommetenenmoment:

Net geëindigd boven het onsamenhangende gekrijs van White Stripe Jack White met zijn nieuwe band Raconteurs: de comeback van de Urban Dance Squad. De gereanimeerde en gemotoriseerde 80's-hiphop miste scherpte. Na Duran Duran de meest zinloze reünie van de laatste vijf jaar.


Naar de top van deze pagina