Home Up Previous Next Site map


Home > Stuff > Lowlands > 2013

AcidoAmigo's Lowlands 2013 Foto's
pagina 1 - pagina 2 - pagina 3 - pagina 4


Klik op een foto voor een afbeelding @ 1280x960


001 002

Voor de 18e keer op rij is het tentje weer opgezet in de Biddinghuizer weilanden, samen met m'n lief :-)

Dat niet alleen: dit keer was er een heus Base Camp van maar liefst tien tenten opgebouwd door Nadja & Friends. Wij waren tent nummer elf en daarmee was de cirkel vol.


003 004
Het was even wurmen, maar het is gelukt! Beetje jammer: de uitgereikte afvalzakken worden achteloos weggegooid en vormen daarmee juist het eerste afval dat je tegenkomt.


005 006
Dankzij Nadja konden we de tent meteen neerzetten zonder een plekkie te hoeven zoeken (waarvoor hulde!) zodat we al snel het terrein op konden.

Desondanks was Seasick Steve al even bezig en was het errug druk in de Alpha...007 008
Alpha, vrijdag 14:50u: Seasick Steve Lekkere, rauwe countryblues op gammele knutselgitaren. Helaas brak hem dat geknutsel op Lowlands een beetje op: aan het eind van het optreden bleek een gitaar het niet te doen. Die daarna ook niet en die daarna evenmin... Pas het vierde exemplaar was bereid geluid te geven. Of tegen die tijd had men het kapotte kabeltje ontdekt, dat kan ook ;-)


009 010
Greenpeace was wederom aanwezig met een kraan en een actie voor het natuurbehoud van de Noordpool. Terwijl de één de kraan bediende... ...moest de ander een boortoren van het ijs plukken. Menig gillend meisje werd daarna ook nog even gedipt... Het publiek kon door middel van een sms-je de walvis water laten spuiten als er iemand boven hing.


011 012
Ondergrondse handel met echte Vietnamezen ;-) De massagetipi. Dit keer met 'touwtje' eromheen om te voorkomen dat mensen tegen de tent aan gaan leunen.


013 014
Soort van 'Snake' maar dan met grasmaaiers. Lekkere soepen! Tomatensoep met forse ballen en paddosoep met dito paddo's.


015 016
De ochtend en middag waren droog geweest maar voor de avond was regen voorspeld. Dark clouds gather... Schoeisel.


017 018
Genieten van de zon nu het nog kan. Bij de massagetipi verliepen de zaken dit jaar bijzonder soepeltjes, aldus Gitta :-)


019 020
Bekerinleverpunt. Het is gebleken dat lieden uit het voormalige oostblok naar Lowlands komen om daar niets anders te doen dan bekers rapen. Volgens de Daily Paradise, het eigen dagblad van Lowlands, kan dat zo'n 'professionele' bekerraper zo'n 3000 Euro opleveren. Ik vind dat een kwalijke zaak. Het systeem is mede bedoeld om Lowlands betaalbaarder te maken voor Lowlanders met een kleine beurs. Bovendien ervaar ik deze aasgieren als vervelend als ze, uitgerust met mijnwerkerslampjes, er niet voor schromen de vuilnisbakken in te duiken voor lege bekers. Geen Lowlands zonder pannenkoek! Al valt-ie dit jaar wel vroeg ;-)


021 022

Ik heb werkelijk geen idee waarom ik er in al die jaren niet eerder op ben gekomen om gewoon mijn eigen koffie te maken bij de tent. Wat een genot!

En toen ging het regenen tijdens de tentstop en dat bleef het nog een hele tijd doen.


023 024
Enkele uren later... We zitten droog (bij Oxfam Novib) en het was gezellig maar het duurde tot laat in de avond voordat het droog werd.


025 026

Useless people ;-)

Aan de indeling van het terrein was niet veel veranderd. In het midden van de 'winkelstraat' was ook nu weer een markt met uiteenlopende spulletjes.027 028
Verkoop van oude Lowlands T-shirts, voor maar twee muntjes (€5,20). Bij de kartonknutselclub van de Cardboarders kon je ook met fluoriserende verf spelen.


029 030
Er werd druk geknutseld en gedurende het festival kwam je steeds meer kartonnen creaties tegen, sommige smaakvoller dan andere... Cardboarders was 'gevestigd' in een botsauto-stand... -tent... Hoe noem je zoiets?
Previous Next

Naar de top van deze pagina